Back to All Events

Oslopremiere av MAHER MIDT I DALEN

Puffin Film inviterer til Oslopremiere av dokumentarfilmen MAHER MIDT I DALEN.

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å bli flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene.

FIlmen varer i 60 minutter. Etter visning blir det en samtale med hovedrolleinnehaver Maher Othman, Røde Kors, Forandringshuset Grønland og produsent Guro Sollie Hansebakken. Tematikken for samtalen er integrering – er det vanskeligere å se hverandre i byen enn hva det er på bygda? Hvordan kan vi best møte hverandre og hjelpe andre i et lokalsamfunn som er preget av grupperinger? 

TID OG STED

Mandag, 30. september, klokken 19.00 på restaurant og bar "Hvaskjer" i Oslo. Vogts gt. 64 (Soria Moria, Torshov). NB! Aldersgrense: 20 år, men mindreårige i følge med foreldre/verge er velkomne.

Inngangsbillett koster 80 kr og kan kjøpes i døren eller på Ticketmaster.no.

PROGRAM

19.00: Dørene åpner
19:10: Velkommen v/ konferansier
19.15: Filmvisning
20.15: Samtale med Maher, Røde Kors, Forandringshuset og Guro.

Arrangementet er ferdig ca 21.00, men de som ønsker må gjerne bli igjen for en prat og noe i glasset.

Earlier Event: October 29
Barnekonsert: Superpappa
Later Event: November 2
Kjøkkenfest