Back to All Events

The Wild Days // The Basement Shake // Thisplace

Er du fysen på å være blant folka som ser det aller feteste aller først? Nå har du sjansen – og det ganger tre! Denne fredagskvelden får du servert intet mindre enn tre knallkonserter på Hvaskjer: 

// The Wild Days // 
Etter den sagnomsuste debutkonserten på Hamar i april 2017, er The Wild Days endelig klare til å innta hovedstaden. Det alternative soundet til bandet er særlig inspirert av punk og 90-tallsrock, og er ikke overraskende preget av mye gitar (type Kim Thayil og Joey Santiago). Samtidig er de ikke redde for mer svevende partier. Drar man på konsert med The Wild Days kan et sett uten ballader garanteres. Det høye gjennomsnittet på to barn per medlem, gjør bandet til en naturlig del av papacore-sjangeren. Bandet har så langt ikke utgitt et sekund med offisiell musikk, men det kan ventes en utgivelse i løpet av februar av 2018. The Wild Days består av Jørgen Abrahamsen (vokal/gitar), Lars-Ivar Hoelstad (gitar/vokal), Jonas Sollien (bass), Ola Helland-Pedersen (trommer). 
************

// The Basement Shake // 
har pågått i all stillhet et par år nå, hvor Lars Wiik, opprinnelig fra Hamar, har skrevet en bunke låter og endelig sluppet monsteret løs. Stilmessig er det støyete og skitten rock, med enkle og konsise låter. I mai 2017 ble det innspit fire låter i Malabar studio med Emil Nikolaisen som produsent. Første singel «Anybody else would have left» ble i september sluppet av plateselskapet Brilliance, som fra før har band som Bloody Beach, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Strange Hellos og KAKKMADDAFAKKA i stallen. Live består The Basement Shake av folk med lang fartstid fra den norske musikkscenen, som Anders Magnor Killerud (Ludvig Moon og Team Me), Marius Drogås Hagen (Team Me, Imitating Airplanes, Jaqueline), Kristofer Staxrud (Ludvig Moon), Andreas Engeseth (Shevils, KitFai) og Bjarne Alexander Ryen Berg (Jaqueline, Team Me)
************

// THISPLACE // 
Etter en to år lang musikalsk reise kommer endelig første plata til THISPLACE – i mars 2018. Ryktene svirrer om et energisk album som er knyttet sammen som en delikat historie. Tekstene er skrevet i sene nattetimer og beskriver en stemning eller situasjon, farget av melankolske og nostalgiske tanker. Den musikalske identiteten spenner seg fra store trommer og lekne basslinjer pakket inn i et sonisk gitarlandskap med et dryss av 80- og 90-talls synth. Og i front - en drømmende og krystallklar vokal. Bandet består av gitarist Magnus Dahle Larssen og trommeslager Wiggo P. Evensen (All the Islands). Etter at bassist Nicklas Stenmann (med fortid fra Mirramaze og Viggos Venner) og vokalist Ida S. Hågensen (Alongside Sam og 5455) ble tatt inn i varmen, har kvartetten jobbet sammen de siste årene for å finne sin særegne sound. Våren 2017 ble låtskissene tatt med til Amper Tone Studio, og produsent Bård Ingebrigtsen – herlighetene ble spilt inn live og intensivt - resultatet er nå materialisert i form av ni låter som slippes på vinyl 23. Mars 2018

Earlier Event: February 18
Kokkepils
Later Event: February 23
Malene Markussen + Her Majesty